PAMJA
Tekst
Imazh

(Psalmi 19)

 1. 1. Tregojn’ mir’ qiejt lavdin’ e Jehovait.

  Për veprat që ka bër’,

  tër’ qielli jep dëshmi.

  Çdo dit’ i thur me të drejt’ shum’ lavdi.

  Çdo yll dëshmon fuqin’ e Tij,

  se Jah ësht’ dashuri.

 2. 2. Çdo ligj i Jah vërtet ësht’ i përsosur.

  Dhe përkujtues ka,

  të denj’ jan’ për besim.

  Ka urdhra të pastër, të mir’, të drejt’.

  E sigurt ësht’ kjo Fjal’ nga Jah,

  e ëmbël pa dyshim.

 3. 3. E pastër përgjithmon’ ësht’ frika nga Jah.

  Çdo urdhërim prej Tij

  më shum’ se ari vlen.

  Çdo ligj të mbron dhe në jet’ të drejton.

  Ndaj emrin, nderin ia lartojm’,

  që sa më lart të jen’.