PAMJA
Tekst
Imazh

(Hebrenjve 10:7, 9)

 1. 1. Krijoi Jah universin

  me kaq shum’ madhështi.

  I gjith’ krijimi i përket,

  e bëri dor’ e tij.

  Na dha ne frymën e jetës,

  ndaj ësht’ i denj’ ai

  që ta adhurojm’ e ta lëvdojm’.

  Gjithçka ësht’ merit’ e tij.

 2. 2. Me pagëzimin, Jezui,

  të drejtën plotëson.

  «Po vij të bëj vullnetin tënd»,

  të Atit i premton.

  Më pas Jezui miroset.

  Drejt qiellit i ngre syt’.

  I bindur, besnik, i lutet Jah:

  ‘U bëft, At’, vullneti yt!’

 3. 3. Vijm’, Jehova, para teje

  dhe emrin ta lëvdojm’.

  Përulim zemrat me dëshir’,

  ty jetën ta kushtojm’.

  Të vetmin Bir ti dhurove.

  Sa shum’ na vlerëson!

  Në vdekshim, jetofshim, e pranojm’:

  s’jetojm’ më për veten ton’!