Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

 KËNGA 19

Darka e Zotërisë

Zgjidh një regjistrim audio
Darka e Zotërisë
PAMJA

(Mateu 26:​26-30)

 1. 1. O At’ Jehova që në qiell je,

  kjo nat’ ësht’ plot me shenjtëri!

  Si kjo nat’, koh’ më par’ shfaqe ti dashuri,

  fuqi, drejtësi, mençuri.

  Shpëtim solli qengj’ i Kalimit,

  lirin’ Izraeli fitoi.

  Porsi ky qengj vet’ gjakun e tij Krishti dha,

  plotësoi profecin’ që tha Jah.

 2. 2. Kjo buk’ edhe ver’ na kujtojn’, At’,

  sa shtrenjt’ ke paguar për ne.

  Gjer në vdekje t’u bind

  me dëshir’ Biri yt,

  fal’ vdekjes së tij ne jetojm’.

  Sa shum’ që e çmojm’ Përkujtimin,

  se kjo nat’ e shenjt’ na kujton

  se si jetën e Krishtit

  e dhe si shpërbles’

  që nga vdekja, lirin’ të fitojm’.

 3.  3. O At’, jemi mbledhur së bashku,

  pranojm’ ftesën tënde të ngroht’.

  Shfaqe shum’ dashuri

  kur Jezuin dhe ti.

  Ty dhe Birin tënd ju nderojm’.

  Na jep Darka e Zotëris’ shpres’,

  prandaj Jehova të lëvdojm’.

  Pra, çdo dit’ të vazhdojm’, Krishtin të imitojm’,

  jetën do të fitojm’ si bekim.