PAMJA
Tekst
Imazh

(Zbulesa 21:1-5)

 1. 1. Nga «shenjat e kohës» ësht’ bër’ kaq e qart’,

  se Krishti si Mbret po drejton nga lart.

  U hodh Djalli posht’, u pastruan qiejt.

  Vullneti i Jah mbi tok’ u bëft’ shpejt.

  (REFRENI)

  Gëzojm’ se me ne Jah qëndron

  dhe tenda e tij na mbulon.

  S’ka më as lot, as pikëllime, jo,

  as vdekje e as hidhërime, jo!

  ‘Se, un’ po bëj çdo gjë të re!’, thot’ Jah.

  Më shum’ siguri nuk ka!

 2. 2. Kushdo Jerusalemin e Ri vështron,

  ësht’ nusja e Qengjit që vezullon.

  Ka vën’ gur’ të çmuar si zbukurim,

  lavdia e Jah ësht’ për të ndriçim.

  (REFRENI)

  Gëzojm’ se me ne Jah qëndron

  dhe tenda e tij na mbulon.

  S’ka më as lot, as pikëllime,

  as vdekje e as hidhërime!

  ‘Ja, un’ po bëj çdo gjë të re!’, thot’ Jah.

  Më shum’ siguri nuk ka!

 3. 3. Të gjith’ në qytetin e shenjt’ ëndje kan’.

  Ai portat hapur përher’ i mban.

  Me dritën e tij kombet i drejton

  dhe çdo shërbëtor po e pasqyron.

  (REFRENI)

  Gëzojm’ se me ne Jah qëndron

  dhe tenda e tij na mbulon.

  S’ka më as lot, as pikëllime,

  as vdekje e as hidhërime!

  ‘Ja, un’ po bëj çdo gjë të re!’, thot’ Jah.

  Më shum’ siguri nuk ka!