Të rinjtë pyesin: 10 pyetje marrin përgjigje

Këshilla e sugjerime praktike si të kesh një jetë të suksesshme.

PYETJA 1

Kush jam unë?

Kur i di vlerat e tua, pikat e forta, kufizimet dhe synimet, do të marrësh vendime të mençura kur të jesh nën presion.

PYETJA 2

Pse e kam merak pamjen?

A zhgënjehesh kur shihesh në pasqyrë? Ç’përmirësime të arsyeshme mund të bësh?

PYETJA 3

Si të flas me prindërit?

Këto këshilla mund të ta bëjnë më të lehtë komunikimin me prindërit.

PYETJA 4

Si t’i ndreq gabimet?

Herët a vonë do të gabosh, ashtu si të gjithë. Po si të veprosh më pas?

PYETJA 5

Po nëse jam viktimë e bullizmit në shkollë?

Nuk je i pafuqishëm. Mund t’i bësh ballë bullizmit pa grushta.

PYETJA 6

Si t’i rezistoj presionit të bashkëmoshatarëve?

Mund të jetë e vështirë të mbrosh atë që është e drejtë.

PYETJA 7

Si ta përballoj presionin për të bërë seks?

Shqyrto disa pasoja që kanë përjetuar disa të rinj që kanë pasur lidhje tepër intime.

PYETJA 8

Ç’duhet të di për sulmet seksuale?

Shënjestra kryesore janë të rinjtë. Si ta përballosh këtë realitet?

PYETJA 9

A duhet të besoj tek evolucioni?

Cili shpjegim është më i logjikshëm?

PYETJA 10

Si mund të më ndihmojë Bibla?

Shumë thonë se Bibla është e mbushur me mite, se është e dalë mode ose se është tepër e vështirë për t’u kuptuar. Kjo s’është aspak e vërtetë!