Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

3. Cili është qëllimi i Perëndisë për njerëzit?

3. Cili është qëllimi i Perëndisë për njerëzit?

1 PERËNDIA NA KRIJOI ME NJË QËLLIM

«Të drejtët do të trashëgojnë tokën dhe do të banojnë përgjithmonë në të.»​—Psalmi 37:29

Cili është qëllimi i Perëndisë për njerëzit?

 • Zanafilla 1:28

  Perëndia donte që familjet ta bënin tokën parajsë dhe të kujdeseshin për kafshët.

 • Isaia 46:9-11; 55:11

  Zoti do të bëjë atë që ka si qëllim dhe asgjë nuk do ta ndalë.

2 PSE ËSHTË E VËSHTIRË JETA?

«E gjithë bota dergjet nën pushtetin e të ligut.»​—1 Gjonit 5:19

Kush e sundon botën?

3 MBRETËRIA E PERËNDISË DO TA ZGJIDHË KËTË PROBLEM

«Ardhtë mbretëria jote. U bëftë vullneti yt . . . në tokë.»​—Mateu 6:10

Çfarë do të bëjë Jehovai?

 • Danieli 2:44

  Qeveria e Perëndisë do të zëvendësojë të gjitha qeveritë e botës.

 • Zbulesa 16:14-16

  Perëndia do ta shkatërrojë këtë botë të ligë në Harmagedon.

 • Isaia 9:6, 7

  Jehovai ka zgjedhur Jezuin që të jetë mbreti i qeverisë së tij qiellore. Jezui do të qeverisë tokën.

4 MBRETËRIA E PERËNDISË DO TA BËJË TOKËN PARAJSË

«Ti hap dorën dhe plotëson dëshirën e çdo krijese.»​—Psalmi 145:16

Çfarë do të bëjë Mbretëria e Perëndisë për ne?