Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

17. Privilegji i lutjes

17. Privilegji i lutjes

1 JEHOVAI KA DËSHIRË TË DËGJOJË LUTJET TONA

«Jehovai u rri pranë tërë atyre që e thërrasin, po, tërë atyre që e thërrasin me të vërtetë.»​—Psalmi 145:18

Çfarë të bëjmë që Jehovai t’i dëgjojë lutjet tona?

 • Hebrenjve 11:6

  Besimi është i domosdoshëm.

 • Psalmi 138:6

  Duhet të jemi të përulur e ta nderojmë Jehovain.

 • Jakovi 2:26

  Të veprojmë në harmoni me lutjet tona.

 • Mateu 6:7, 8

  Duhet të bëjmë lutje të sinqerta e me gjithë zemër dhe të mos përsëritim të njëjtat fjalë.

 • Isaia 1:15

  Të jetojmë në përputhje me vullnetin e Perëndisë.

2 PYETJE TË ZAKONSHME RRETH LUTJEVE

3 PËR ÇFARË MUND TË LUTEMI?

«Çfarëdo që të kërkojmë sipas vullnetit të tij, ai na dëgjon.»​—1 Gjonit 5:14

Për cilat gjëra mund të lutemi?

4 JEHOVAI U PËRGJIGJET LUTJEVE TONA

«O Dëgjues i lutjes, te ti do të vijë çdo njeri.»​—Psalmi 65:2

Si u përgjigjet Jehovai lutjeve tona?