Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

Përmbledhje nga libri Ç’mund të na mësojë Bibla?

Një listë me vargje biblike që u përgjigjen pyetjeve të rëndësishme.

1. Kush është Zoti?

Bibla tregon kush është Zoti dhe çfarë ndien ai për ne.

2. Bibla—Një libër nga Zoti

Pse është unik ky libër i lashtë?

3. Cili është qëllimi i Zotit për njerëzit?

Bibla shpjegon pse është kaq e vështirë jeta dhe si do ta zgjidhë Zoti këtë problem.

4. Kush është Jezu Krishti?

Jezui nuk është thjesht një figurë historike e shquar.

5. Shpërblesa—Dhurata më e madhe nga Zoti

Prova më e madhe e dashurisë së Zotit na hap rrugën për dobi të përhershme.

6. Ku shkojmë kur vdesim?

Mësimet e Biblës për vdekjen na çlirojnë nga mësimet e rreme që keqparaqesin Zotin.

7. Do të ketë ringjallje

A është vdekja fundi i gjithçkaje?

8. Çfarë është Mbretëria e Perëndisë?

Miliona veta janë lutur që të vijë Mbretëria e Perëndisë. Por, çfarë është ajo?

9. A është afër fundi i botës?

Profecitë biblike po përmbushen sot.

10. E vërteta për engjëjt

Disa engjëj duan të na ndihmojnë, të tjerë të na dëmtojnë.

11. Pse ka kaq shumë vuajtje?

Pse Zoti i Plotfuqishëm lejon që vuajtjet të vazhdojnë?

12. Si mund të bëhesh mik me Zotin?

Zoti na bën një ftesë të përzemërt.

13. Trego respekt për dhuratën e jetës

Pikëpamja që kemi për jetën dhe gjakun ka rëndësi për Zotin.

14. Mund të kesh një familje të lumtur

Secili në familje luan një rol të rëndësishëm.

15. Mënyra e duhur për të adhuruar Zotin

A të çojnë të gjitha fetë te Zoti i vërtetë?

16. Adhuroje Zotin në mënyrën e duhur

Zgjedhjet që bëjmë në jetë ndikojnë te miqësia jonë me Zotin.

17. Privilegji i lutjes

Bibla mëson sa rëndësi ka të lutesh dhe si t’i lutesh Zotit.

18. A duhet t’ia kushtoj jetën Zotit dhe të pagëzohem?

Çfarë hapash duhet të bësh para se të pagëzohesh?

19. Qëndro afër Jehovait

Zoti na ndihmon t’i qëndrojmë besnikë.