Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

Mësoji fëmijët

Prindër, përdorini këto tregime që t’u përcillni fëmijëve mësime të vyera biblike.

Hyrje

Fjalët nga Ligji i përtërirë ju drejtojnë teksa rritni fëmijët.

Jemi të kënaqur që dimë një sekret

Bibla flet për një sekret të veçantë që quhet ‘sekreti i shenjtë’. A dëshiron të mësosh për të?

Rebeka donte ta kënaqte Jehovain

Çfarë mund të bëjmë që të jemi si Rebeka? Lexo tregimin dhe mëso më tepër për të.

Rahaba kishte besim te Jehovai

Mëso si shpëtoi Rahaba dhe familja e saj kur u shkatërrua Jerikoja.

Ajo e bëri të lumtur babin dhe Jehovain

Çfarë premtimi mbajti vajza e Jefteut? Si mund ta imitojmë?

Samueli bëri atë që ishte e drejtë

Si mund ta imitosh Samuelin dhe të bësh atë që është e drejtë edhe kur njerëzit bëjnë atë që është e keqe?

Davidi nuk kishte frikë

Lexoje këtë tregim të bukur biblik dhe mëso pse ishte aq trim Davidi.

A ndihesh ndonjëherë vetëm dhe i frikësuar?

Çfarë i tha Jehovai Elijas kur ai ndihej shumë i vetmuar? Çfarë mund të mësosh nga ajo që i ndodhi Elijas?

Josia kishte shokë të mirë

Bibla na tregon se Josia e kishte shumë të vështirë të bënte atë që ishte e drejtë. Mëso si e ndihmuan shokët.

Jeremia foli gjithmonë për Jehovain

Pse Jeremia vazhdoi të fliste për Perëndinë, ndonëse njerëzit talleshin dhe nevrikoseshin me të?

Jezui ishte gjithmonë i bindur

Nuk është gjithnjë e lehtë t’u bindesh prindërve. Shih si të ndihmon shembulli i Jezuit.

Ata shkruan për Jezuin

Mëso për tetë shkrimtarë të Biblës që jetuan në të njëjtën kohë me Jezuin dhe shkruan për jetën e tij.

Nipi i Pavlit ishte i guximshëm

Ky djalë i shpëtoi jetën dajës së tij. Çfarë bëri ai?

Timoteu donte t’i ndihmonte të tjerët

Si mund të kesh një jetë të lumtur dhe të bukur, ashtu si Timoteu?

Një Mbretëri që do të sundojë mbi gjithë tokën

Si do të jetë toka kur të sundojë Jezui? A dëshiron të jesh atje?