Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

Indonezi

Indonezi

KY ËSHTË një tregim emocionues që flet për gra e burra të krishterë të përulur, të cilët me guxim qëndruan të patundur përballë trazirave politike, konflikteve fetare dhe një ndalimi 25-vjeçar të nxitur nga kleri. Njihuni me një vëlla, emri i të cilit ndodhej në një listë ekzekutimi të komunistëve dhe me një ish-bos të mafias që u bë i krishterë i pjekur. Lexoni historinë prekëse të dy vajzave që nuk dëgjonin, të cilat u bënë shoqe dhe më pas zbuluan se ishin motra. Së fundi, shihni se si populli i Jehovait po përhap me sukses lajmin e mirë mes popullsisë myslimane më të madhe në botë.

NË KËTË PJESË

Pamje e përgjithshme e Indonezisë

Një përmbledhje e shkurtër për vendin, njerëzit dhe zakonet e grupit më të madh të ishujve në botë.

Tregtia e erëzave

Gjatë shekullit të 16-të, tregtia e erëzave ndikoi shumë te rritja e ekonomisë botërore.

Këtu dua të filloj!

Disa përhapës (pionierë) të paepur nga Australia përballuan shumë vështirësi ndërsa hapnin veprën e predikimit.

Metodat e hershme të predikimit

Transmetimet në radio dhe dëshmia në porte ndezën zemërimin e armiqve të fuqishëm të së vërtetës në Indonezi.

Lëvizja Bibelkring

Kjo lëvizje fetare e kishte bazën te botimet e Dëshmitarëve të Jehovait, por ra viktimë e arsyetimeve njerëzore.

I çmonte thesaret në qiell

Njerëz të tërbuar plaçkitën shtëpinë e Tio Seng Bi para syve të tij, por lanë diçka që ai e vlerësonte më tepër se çdo gjë që humbi.

Predikimi në Javën Perëndimore jep fryt

Edhe pse botimet ndaloheshin njëri pas tjetrit, Dëshmitarët me mendjemprehtësi vazhduan veprën e predikimit.

Nën zgjedhën japoneze

Gjatë Luftës II Botërore, disa Dëshmitarë gjetën një mënyrë për t’u regjistruar nga autoritetet japoneze pa cenuar asnjanësinë.

Një pionier sypatrembur

Gjatë 60 viteve të shërbimit, Andrea Eliasi ruajti integritetin sa herë e merrnin në pyetje dhe e kërcënonin.

Vijnë misionarët e Galaadit

Misionarët e parë të stërvitur në Galaad vijnë që vepra e predikimit të ecë shpejt.

Lajmi i mirë shkon në lindje

A e arriti qëllimin kleri këtë radhë?

Vijnë më shumë misionarë

Kushtet për predikimin e lajmit të mirë u keqësuan shpejt gjatë mesit të viteve 70.

Si vajza e vërtetë e Sarës

Titi Kutini iu nënshtrua me kënaqësi të shoqit dhe u shpërblye bollshëm.

Një kongres i paharrueshëm

Kongresi «Lajmi i mirë i përhershëm» i vitit 1963 pati sukses me gjithë pengesat e mëdha.

I mbijetova kryengritjes komuniste

Ronald Xhakës tashmë ia kishin hapur varrin.

Pesëdhjetë vjet pionier special

Më 1964 në Papuan Perëndimore, një shërbëtor fetar protestant kërcënoi «Do t’i zhduk Dëshmitarët e Jehovait nga Manëkuari!» A ia arriti qëllimit?

Nga bos i mafias në qytetar të respektuar

Drejtori i Shërbimeve Sekrete pyeti: «Çfarë bëjnë në të vërtetë Dëshmitarët e Jehovait në Indonezi?»

Të vendosur të ecnin përpara

Pse disa thoshin: «Dëshmitarët e Jehovait janë si gozhda?»

Nuk i braktisën mbledhjet

Kur u hoq ndalimi për Dëshmitarët e Jehovait, një zyrtar tha në mënyrë paradoksale: «Lirinë e adhurimit nuk jua jep ky dokument regjistrimi.»

Dashuria e krishterë në kohë katastrofash

Dëshmitarët e Jehovait dhanë menjëherë ndihmën e tyre pasi një tërmet rrafshoi Gunungsitolin, një qytet indonezian.

Ishim të vendosur të mos bënim kompromis

Daniel Lokolo kujton përndjekjen kur ishte në duar të gardianëve.

Iu bindëm drejtimit, prandaj mbijetuam

Konflikti mes myslimanëve dhe të krishterëve në Indonezi krijoi situatë problematike për Dëshmitarët e Jehovait.

Vepra merr hov

Me t’u hequr ndalimi, vëllezërit nxorën dobi nga tri masa të rëndësishme.

Shpallin me krenari emrin e Jehovait

Si i kapërcyen Dëshmitarët pengesat që vinin nga zakonet e kultura të cilat ua hiqnin guximin?

Një zyrë dege në qiell

Ata që shkojnë atje ku ka më shumë nevojë, kanë gjetur një territor tjetër ku nuk kanë dëgjuar për Jehovain.

Jehovai e tejkaloi atë që pritnim!

Kongregacioni në fshatin Tugala Ojo, Indonezi, pati një bekim që nuk e priste.

Më në fund sërish bashkë!

Dy motra indoneziane që nuk dëgjojnë, i ndanë kur njërën e dhanë dhënë për adoptim, por e vërteta i bashkoi sërish.