Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

Libri vjetor i Dëshmitarëve të Jehovait 2017

Lexo për aktivitetet e Dëshmitarëve të Jehovait në Gjeorgji dhe anembanë botës.

Letër nga Trupi Udhëheqës—2017

Ata shprehin dashurinë dhe vlerësimin për Dëshmitarët e Jehovait anekënd botës.

I jepet përparësi veprës globale të predikimit

Si janë përshtatur ish-bethelitët me ricaktimin në predikim?

«Ju jeni fqinjët më të mirë»

Në fundjavën e 7 dhe 8 majit 2016, pritja për publikun për të parë ekspozitën historike të Biblës u dha dëshmi të shkëlqyer fqinjëve në Bethelin e Bruklinit.

Një mbledhje e re për jetën dhe shërbimin tonë të krishterë

Në janar 2016 u bënë ndryshime në formatin e mbledhjeve të mesjavës në mbarë botën.

JW Broadcasting ‘na forcon e na gjallëron’

JW Broadcasting filloi transmetimin në 2014-n dhe tani transmetohet në mbi 90 gjuhë. Si kanë reaguar shikuesit?

Kushtimi i degëve

Kushtimet e godinave të reja të degëve në Armeni dhe Kirgizistan ishin raste emocionuese për Dëshmitarët vendës.

Raporte ligjore 2016

Me cilat çështje ligjore u përballën Dëshmitarët gjatë vitit 2016?

Lajme shkurt nga e gjithë bota

Të rejat për veprën e Dëshmitarëve të Jehovait në Argjentinë, Belize, Burundi, Kongo (Kinshasë), Gjermani, Itali, Nepal, Papua Guinenë e Re dhe Ugandë.

Afrika

Lexo ndodhi nga shërbimi dhe ngjarje të spikatshme nga vepra e arsimimit biblik të Dëshmitarëve të Jehovait në Ganë, Guineja-Bisau, Liberi, Malavi, Togo dhe Sierra-Leone.

Kontinentet amerikane

Ngjarje nga shërbimi në Brazil, Haiti, Meksikë, Shtetet e Bashkuara dhe Venezuelë.

Azia dhe Lindja e Mesme

Ngjarje të spikatshme nga Hong-Kongu, Mongolia, Filipinet dhe Sri-Lanka.

Evropa

Lexo ngjarje nga shërbimi në Azerbajxhan, Britani, Bullgari, Gjeorgji, Danimarkë, Hungari, Norvegji dhe Ukrainë.

Oqeania

Ngjarje të spikatshme dhe ngjarje nga shërbimi në Australi, Guam, Kaledoninë e Re, Papua Guinenë e Re dhe Timorin Lindor.

Pamje e përgjithshme e Gjeorgjisë

Një përmbledhje e shkurtër e gjeografisë, popullsisë, traditave dhe gjuhës unike të këtij vendi në Detin e Zi.

Të eturit e parë për të vërtetën

Individë mirënjohës që e kishin mësuar të vërtetën diku tjetër, erdhën në Gjeorgji dhe përhapën mesazhin për Mbretërinë.

Mbledhjet i ndihmojnë të gjithë të forcojnë besimin

Si hodhën themelin mbledhjet dhe botimet në gjuhën gjeorgjiane për rritjen që do të vijonte?

Mezi prisja një ndryshim në jetë

Pasi përfundoi shërbimin ushtarak, Davit Samkaradze u lut për ndihmë që të përmirësonte jetën. Ditën tjetër takoi Dëshmitarët e Jehovait.

I mbaj sytë nga Jehovai për drejtim

Tamazi Biblaia kërkoi dhe mori ndihmën e Zotit para se të transferohej në Ivari.

«Për Perëndinë gjithçka është e mundur»

Teksa ndihmonte bashkëbesimtarët me shtypjen e botimeve biblike në gjeorgjisht, Natela u gjend përballë një situate «të pamundur».

Bibla në gjeorgjisht

Dorëshkrimet e Biblës në gjeorgjishten e vjetër datojnë që nga mesi i shekullit të pestë të e.s., madje më herët.

«Perëndia vazhdon ta rritë.»​—1 Kor. 3:6.

Pasi Gjeorgjia fitoi pavarësinë, Dëshmitarët e Jehovait shijuan një periudhë rritjeje marramendëse.

Barinj të dashur japin stërvitje

Si i organizuan Dëshmitarët kongregacionet, mbledhjet, kongreset dhe përkthimin e botimeve biblike pasi ra regjimi komunist?

Im shoq s’reshtte së lexuari!

Badri Kopaliani ishte kaq i etur për të lexuar Biblën e tij të re, sa mori disa ditë pushimi që ta mbaronte të gjithën.

Ku keni qenë deri tani?

Më pak se një vit pas pagëzimit, Artur Gerekelia u transferua ku kishte më shumë nevojë për predikues për Mbretërinë.

Mendoja se kisha jetë të suksesshme

Dikur Madona Kankia ishte anëtare e shquar e Partisë Komuniste të Gjeorgjisë, por zgjodhi një drejtim tjetër në jetë.

Dashuria e vërtetë e krishterë nuk dështon kurrë

Gjatë konfliktit në Abkazi, Igor Oçigava dhe Gizo Narmania u dhanë Dëshmitarëve dhe të tjerëve ndihmë materiale dhe nga Shkrimet.

E pashë me sytë e mi çfarë thoshte Bibla

Ngaqë dyshonte tek dëshmitarët e Jehovait, Pepoja bëri si i tha e ëma: «Shko e shih vetë se çfarë mësojnë!»

Bekime «në kohë të favorshme dhe në kohë të vështirë».​—2 Tim. 4:2.

Këto vite pati rritje të shpejtë në numrin e lajmëtarëve, por, më vonë, nisi një valë e papritur përndjekjeje.

I shërbejnë Jehovait pavarësisht nga kërcënimet

Si reaguan njerëzit ndaj përndjekjes së dhunshme kundër Dëshmitarëve të Jehovait në Gjeorgji?

«Kjo është trashëgimia e shërbëtorëve të Jehovait.»​—Isa. 54:17.

Lajmëtarët që përpiqen të zgjerojnë shërbimin përjetojnë bekime nga Jehovai.

Kujtojnë Krijuesin e tyre të Madh

Një e treta e pionierëve në Gjeorgji janë 25 vjeç a më të rinj.

Kurdët pranojnë të vërtetën

Njerëz që e duan Zotin kënaqen kur dëgjojnë mesazhin e së vërtetës në gjuhën e tyre.

Dashuria tejkalon kufijtë

Dy gjyshet përjetojnë dashurinë e vëllazërisë së krishterë.

Njëqind vjet më parë​—1917

Për mjaft Studentë të Biblës, 1917-a ishte vit sprove dhe shoshitjeje. Me gjithë vështirësitë, besnikët vazhduan të çonin para interesat e Mbretërisë.

Totali i vitit 2016

Raporti vjetor jep hollësi të veprimtarisë së Dëshmitarëve të Jehovait në gjithë botën gjatë 2016-s.

Raporti botëror i veprimtarisë së Dëshmitarëve të Jehovait për vitin 2016

Ky raport përfshin pjesëtarë, degë, vende, të pranishëm në Përkujtimin dhe të tjera.