Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

 TË JETOJMË SI TË KRISHTERË

Dashuria identifikon të krishterët e vërtetë—Gëzoni me të vërtetën

Dashuria identifikon të krishterët e vërtetë—Gëzoni me të vërtetën

PSE KA RËNDËSI? Si Jezui, edhe ne duhet të japim dëshmi për të vërtetën që lidhet me qëllimet e Perëndisë. (Gjo 18:37) Po ashtu duhet të gëzojmë me të vërtetën, të themi të vërtetën dhe të mendojmë për çdo gjë të vërtetë, ndonëse jetojmë në një botë të tejmbushur me pavërtetësi dhe padrejtësi.​—1Ko 13:6; Fi 4:8.

SI TA ARRISH?

  • Ji i vendosur të mos dëgjosh e të mos përhapësh thashetheme të dëmshme.​—1Se 4:11

  • Mos u gëzo kur dikujt i ndodh diçka e keqe

  • Gjej kënaqësi te gjërat pozitive e inkurajuese

SHIHNI VIDEON ‘KINI DASHURI PËR NJËRI-TJETRIN’​—MOS GËZONI PËR PADREJTËSINË, GËZONI ME TË VËRTETËN, DHE PASTAJ PËRGJIGJJUNI PYETJEVE TË MËPOSHTME:

  • Në ç’mënyrë ‘gëzoi për padrejtësinë’ Debi?

  • Si i dha Alisa drejtim pozitiv bisedës me Debin?

  • Për cilat gjëra të mira mund të flasim?

Mos gëzoni për padrejtësinë, gëzoni me të vërtetën