Ftojnë të tjerë në mbledhje

FLETËSTUDIMI PËR MBLEDHJEN «JETA DHE SHËRBIMI» Tetor 2016

Ide për prezantimin e botimeve

Ide për prezantimin e revistës Zgjohuni!, ftesa për mbledhjet e kongregacionit dhe një e vërtetë nga Bibla se çfarë ndodh me ne kur vdesim. Formo prezantimin tënd.

THESARE NGA FJALA E PERËNDISË

«Beso te Jehovai me gjithë zemër»

Kapitulli 3 i Proverbave na siguron se Perëndia Jehova do ta shpërblejë besimin tonë tek ai. Si ta kuptosh nëse beson me gjithë zemër te Jehovai?

THESARE NGA FJALA E PERËNDISË

Mos u ktheftë zemra jote

Kapitulli 7 i Proverbave përshkruan si një djalë joshet nga mëkati kur e largon zemrën nga standardet e Jehovait. Ç’mund të mësojmë nga gabimet e tij?

THESARE NGA FJALA E PERËNDISË

Mençuria ka më shumë vlerë se ari

Kapitulli 16 i Proverbave thotë se ka më shumë vlerë të fitosh mençuri, se ar. Pse ka kaq vlerë mençuria që vjen nga Perëndia?

TË JETOJMË SI TË KRISHTERË

Si të bësh komente të mira

Një koment i mirë i sjell dobi atij që komenton dhe kongregacionit. Cilat janë karakteristikat e një komenti të mirë?

THESARE NGA FJALA E PERËNDISË

Ndiqni paqen me të tjerët

Paqja në popullin e Jehovait nuk vjen rastësisht. Me anë të Fjalës së Perëndisë mund t’u kundërvihemi ndjenjave të forta dhe të ndjekim paqen.

THESARE NGA FJALA E PERËNDISË

«Stërvite djalin në udhën e drejtë»

Pse disiplina është e nevojshme për të stërvitur siç duhet fëmijët? Në kapitullin 22 të Proverbave ka këshilla të mençura për prindërit.

TË JETOJMË SI TË KRISHTERË

A po i përdor sa më mirë kartëvizitat për JW.ORG?

Përdori kartëvizitat në çdo rast për të drejtuar vëmendjen te Fjala e Perëndisë dhe te siti ynë.