Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

 TË JETOJMË SI TË KRISHTERË

Tregohu i përulur e modest si Krishti

Tregohu i përulur e modest si Krishti

Ndonëse Jezui ishte njeriu më i madh që ka jetuar ndonjëherë, shfaqi përulësi dhe modesti duke ia dhënë lavdinë Jehovait. (Gjo 7:16-18) Ndërsa Satanai u bë Djalli, që do të thotë «shpifës». (Gjo 8:44) Qëndrimi i Satanait pasqyrohej te farisenjtë, të cilët nga krenaria përçmonin këdo që tregonte besim te Mesia. (Gjo 7:45-49) Si ta imitojmë Jezuin kur marrim privilegje ose përgjegjësi në kongregacion?

SHIHNI VIDEON KINI DASHURI PËR NJËRI-TJETRIN’​—MOS JINI XHELOZË, AS MOS U MBANI ME TË MADH, PJESA 1 DHE DISKUTONI:

  • Si u tregua krenar Aleksi?

SHIHNI VIDEON KINI DASHURI PËR NJËRI-TJETRIN’​—MOS JINI XHELOZË, AS MOS U MBANI ME TË MADH, PJESA 2 DHE DISKUTONI:

  • Si u tregua i përulur Aleksi?

    Si ishte inkurajues për Benin dhe Harisin Aleksi?

SHIHNI VIDEON ‘KINI DASHURI PËR NJËRI-TJETRIN’​—FLAKNI KREKOSJEN DHE SJELLJEN E PAHIJSHME, PJESA 1 DHE DISKUTONI:

  • Në ç’mënyrë vëlla Heris nuk shfaqi modesti?

SHIHNI VIDEON ‘KINI DASHURI PËR NJËRI-TJETRIN’​—FLAKNI KREKOSJEN DHE SJELLJEN E PAHIJSHME, PJESA 2 DHE DISKUTONI:

  • Në ç’mënyrë vëlla Heris shfaqi modesti?

    Çfarë mësoi Meri nga shembulli i vëlla Herisit?