Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

1-7 shkurt

NEHEMIA 1-4

1-7 shkurt
 • Kënga 126 dhe lutja

 • Komente hyrëse (3 min. ose më pak)

THESARE NGA FJALA E PERËNDISË

 • «Nehemia e donte adhurimin e vërtetë»: (10 min.)

  • [Shihni videon Hyrje për librin e Nehemisë.]

  • Ne 1:11–2:3—Gëzimi i Nehemisë vinte ngaqë adhurimi i vërtetë shkonte para (w06 1/2 9 ¶7)

  • Ne 4:14—Nehemia e kapërceu kundërshtimin ndaj adhurimit të vërtetë ngaqë u përqendrua te Jehovai (w06 1/2 10 ¶3)

 • Të gërmojmë në Bibël për xhevahire: (8 min.)

  • Ne 1:1; 2:1—Pse mund të nxjerrim si përfundim se ‘viti i njëzetë’ që përmendet te Nehemia 1:1 dhe 2:1 llogaritet nga e njëjta pikë kohore? (w06 1/2 8 ¶5)

  • Ne 4:17, 18—Si mund të punonte në ndërtim një punëtor duke përdorur vetëm një dorë? (w06 1/2 9 ¶1)

  • Çfarë mësoj për Jehovain nga leximi i Biblës për këtë javë?

  • Çfarë pikash nga leximi i Biblës për këtë javë mund të përdor në shërbim?

 • Leximi i Biblës: Ne 3:1-14 (4 min. ose më pak)

STËRVITU PËR SHËRBIMIN

 • Përgatit prezantimet e muajit: (15 min.) Diskutim. Shihni çdo video Ide për prezantim, pastaj diskutoni pikat kryesore. Thekso si hodhi bazat për rivizitë lajmëtari. Nxiti lajmëtarët të formojnë prezantimin e tyre.

TË JETOJMË SI TË KRISHTERË

 • Kënga 103

 • Planifiko tani që të shërbesh si pionier ndihmës gjatë marsit ose prillit: (15 min.) Diskutim. Shqyrto pika që kanë lidhje me temën, nga artikulli «Gëzoni gjatë periudhës së Përkujtimit». (km 2/14 2) Nxirr në pah nevojën për të planifikuar më parë. (Pr 21:5) Intervisto dy lajmëtarë që kanë shërbyer si pionierë ndihmës në të kaluarën. Cilat pengesa kanë kapërcyer? Ç’gëzim kanë përjetuar?

 • Studimi i Biblës në Kongregacion: ia kap. 8 ¶1-16 (30 min.)

 • Rishikimi i mbledhjes dhe pikat që do të trajtohen javën që vjen (3 min.)

 • Kënga 135 dhe lutja