Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

Prindër në Afrikën e Jugut që studiojnë me fëmijët e tyre

FLETËSTUDIMI PËR MBLEDHJEN «JETA DHE SHËRBIMI» Qershor 2018

Ide për biseda

Disa ide për biseda që kanë lidhje me profecitë e Biblës dhe ditët e fundit.

THESARE NGA FJALA E PERËNDISË

Jezui përmbushi profecitë

Për çdo profeci rreth jetës së Jezuit, shkruaj ngjarjen përkatëse.

TË JETOJMË SI TË KRISHTERË

Ndiqni me kujdes gjurmët e Krishtit

Jezui na la një shembull për t’u imituar, veçanërisht kur përballemi me sprova dhe përndjekje.

THESARE NGA FJALA E PERËNDISË

Imitoni përulësinë e Marisë

Perëndia Jehova e zgjodhi Marinë për një privilegj të pakrahasueshëm, sepse kishte një qëndrim të shkëlqyer të zemrës.

THESARE NGA FJALA E PERËNDISË

Të rinj—A po e forconi miqësinë me Jehovain?

Jezui la një shembull të shkëlqyer për sa i përket shërbimit ndaj Jehovait dhe respektit ndaj prindërve.

TË JETOJMË SI TË KRISHTERË

Prindër, shfrytëzoni çdo mundësi për t’i çuar fëmijët drejt suksesit të vërtetë

Mund t’i ndihmoni fëmijët të bëhen shërbëtorë besnikë të Jehovait duke shfrytëzuar çdo mundësi për t’i mësuar.

THESARE NGA FJALA E PERËNDISË

Rezistoju tundimeve, siç bëri Jezui

Ç’armë të fuqishme përdori Jezui që t’u rezistonte tri tundimeve të zakonshme?

TË JETOJMË SI TË KRISHTERË

Shmang grackat e rrjeteve sociale

Si shumica e mjeteve, rrjetet sociale mund të jenë të dobishme ose të dëmshme. Përdor parimet e Fjalës së Perëndisë që t’i dallosh e t’i shmangësh rreziqet.