Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

 THESARE NGA FJALA E PERËNDISË | PSALMET 34-37

Ki besim te Jehovai dhe bëj të mira

Ki besim te Jehovai dhe bëj të mira

«Mos i ki zili ata që bëjnë padrejtësi»

37:1, 2

  • Mos lejo që suksesi i përkohshëm i të ligjve të të shpërqendrojë nga shërbimi ndaj Jehovait. Përqendrohu te synimet teokratike dhe bekimet e Jehovait

«Ki besim te Jehovai dhe bëj të mira»

37:3

  • Ki besim se Jehovai do të kujdeset kur ke ndonjë dyshim ose je në ankth. Ai do të të ndihmojë të qëndrosh besnik

  • Ji i zellshëm në predikimin e lajmit të mirë për Mbretërinë e Perëndisë

«Gjej kënaqësi të thellë te Jehovai»

37:4

  • Programo kohën që të lexosh dhe të meditosh për Fjalën e Perëndisë me synimin që ta njohësh më mirë Jehovain

«Lëre udhën tënde në dorë të Jehovait»

37:5, 6

  • Ki besim të plotë se Jehovai do të të ndihmojë të përballosh çdo problem

  • Mbaj një sjellje të mirë përballë kundërshtimit, persekutimit ose kur të tjerët shtrembërojnë të vërtetën

«Rri në heshtje para Jehovait dhe prit me zjarr që ai të veprojë»

37:7-9

  • Shmang veprimet e nxituara që mund të të heqin gëzimin dhe të të shkatërrojnë marrëdhënien me Jehovain

«Zemërbutët do të trashëgojnë tokën»

37:10, 11

  • Me zemërbutësi dhe përulësi, prit Jehovain të ndreqë të gjitha padrejtësitë që të bëhen

  • Mbështet bashkëbesimtarët dhe ngushëllo të dëshpëruarit me anë të premtimit të Perëndisë për botën e re, që është kaq afër

Mbretëria mesianike do të sjellë bekime të paimagjinueshme