Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

 THESARE NGA FJALA E PERËNDISË | PROVERBAT 27-31

Bibla përshkruan një grua të aftë

Bibla përshkruan një grua të aftë

Në kapitullin 31 të Proverbave gjendet mesazhi me peshë që mbreti Lemuel mori nga e ëma. Këshilla e saj e mençur i mësoi çfarë duhej të kërkonte te një grua e aftë.

Gruaja e aftë është e denjë për besim

31:10-12

  • Jep sugjerime me vend për vendimet e familjes ndërkohë që qëndron e nënshtruar

  • Burri ka besim se gruaja merr vendime të mençura dhe nuk ngul këmbë që ajo të kërkojë miratimin e tij për çdo gjë

Gruaja e aftë punon pa u lodhur

31:13-27

  • Ajo mëson të jetë nikoqire dhe të jetojë me modesti, që familja të ketë veshje të hijshme e të rregullta dhe të jetë e ushqyer mirë

  • Ajo punon fort dhe kujdeset për familjen ditë e natë

Gruaja e aftë ka marrëdhënie të mirë me Perëndinë

31:30

  • Ajo i druhet Perëndisë dhe zhvillon një marrëdhënie personale me të