Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

 THESARE NGA FJALA E PERËNDISË | EKLISIASTIU 7-12

«Kujtoje . . . Krijuesin tënd të Madh në ditët e djalërisë sate»

«Kujtoje . . . Krijuesin tënd të Madh në ditët e djalërisë sate»

Kujtoje Krijuesin tënd të Madh duke përdorur aftësitë e tua për t’i shërbyer sa je i ri

12:1, 13

 • Mjaft të rinj kanë shëndetin dhe energjinë për t’ia dalë mbanë në caktime të vështira dhe emocionuese

 • Të rinjtë duhet ta përdorin kohën dhe energjinë në shërbim të Perëndisë, para se t’i kufizojë mosha e thyer

Solomoni përshkroi vështirësitë e moshës së thyer me një gjuhë poetike

12:2-7

 • Vargu 3: «Kur për zonjat që shohin në dritare të ketë errësirë»

  Dobësimi i shikimit

 • Vargu 4: «Kur . . . bijat e këngës të dëgjohen dobët»

  Dobësimi i dëgjimit

 • Vargu 5: «Kur fryti i kaparinës të çahet»

  Pakësimi i oreksit