Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

 THESARE NGA FJALA E PERËNDISË | JEREMIA 12-16

Izraeli e harroi Jehovain

Izraeli e harroi Jehovain

Jeremisë iu dha një caktim i vështirë që do të ilustronte vendosmërinë e Jehovait për të ndëshkuar njerëzit kokëfortë e krenarë të Judës dhe të Jerusalemit

Jeremia mori një rrip prej liri

13:1, 2

  • Ngjeshja në mes e rripit simbolizonte marrëdhënien e ngushtë që mund të kishte kombi me Jehovain

Jeremia e çoi rripin në lumin Eufrat

13:3-5

  • Ai e fshehu në një të çarë shkrepi dhe pastaj u kthye në Jerusalem

Jeremia shkoi përsëri në lumin Eufrat për të rimarrë rripin

13:6, 7

  • Rripi ishte prishur

Kur Jeremia e përmbushi caktimin, Jehovai ia shpjegoi gjërat

13:8-11

  • Bindja me gjithë zemër e Jeremisë në gjëra që mund të jenë dukur të parëndësishme, luajti rol në përpjekjet e Jehovait për t’i prekur zemrën popullit