Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

 THESARE NGA FJALA E PERËNDISË | 2 KORINTASVE 11-13

‘Gjembi në mish’ i Pavlit

‘Gjembi në mish’ i Pavlit

12:7-10

Në Bibël, gjembat shpesh përdoren në kuptimin e figurshëm. Ata mund të përshkruajnë njerëz që shkaktojnë probleme dhe dëmtojnë të tjerët ose situata që sjellin vështirësi. (Nu 33:55; Pr 22:5; Ezk 28:24) Kur Pavli shkroi për ‘gjembin në mish’, mund ta kishte fjalën për apostujt e rremë dhe për të tjerët, që pretendonin se ai nuk ishte vërtet apostull dhe kritikonin shërbimin e tij. Sipas shkrimeve të mëposhtme, ç’gjë tjetër mund të ketë qenë ‘gjembi në mish’ i Pavlit?

Cili është ‘gjembi yt në mish’?

Si mund të mbështetesh te Jehovai që të tregosh qëndrueshmëri?