Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

 THESARE NGA FJALA E PERËNDISË | MARKU 13-14

Shmang lakun e frikës nga njeriu

Shmang lakun e frikës nga njeriu

Pse apostujt iu dorëzuan presionit?

14:29, 31

  • Kishin siguri të tepruar te vetja. Madje, Pjetri mendonte se do t’i qëndronte besnik Jezuit më shumë se apostujt e tjerë

14:32, 37-41

  • Ata nuk qëndruan vigjilentë e nuk u lutën

Pas ringjalljes së Jezuit, çfarë i ndihmoi apostujt e penduar të mos i dorëzoheshin frikës nga njeriu dhe të predikonin me gjithë kundërshtimin?

13:9-13

  • I morën seriozisht paralajmërimet e Jezuit dhe, si rrjedhojë, nuk u gjetën të papërgatitur përballë kundërshtimit dhe përndjekjes

  • U mbështetën te Jehovai dhe u lutën.​—Ve 4:24, 29

Cilat situata mund të na e vënë në provë guximin?