Zedekia nuk iu bind drejtimit të Jehovait për t’iu dorëzuar Babilonisë

39:4-7

  • Zedekisë ia therën bijtë para syve. Pastaj e verbuan, e lidhën me vargonj bakri dhe e burgosën në Babiloni derisa vdiq

Ebed-Meleku tregoi besim te Jehovai dhe merak për profetin e Perëndisë, Jereminë

39:15-18

  • Jehovai premtoi se do ta mbronte Ebed-Melekun gjatë shkatërrimit të Judës

Jeremia predikoi me guxim për shumë vjet para se Jerusalemi të shkatërrohej

40:1-6

  • Jehovai e mbrojti Jereminë gjatë rrethimit të Jerusalemit dhe mori masa që babilonasit ta çlironin