Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

 THESARE NGA FJALA E PERËNDISË | PSALMET 1-10

Që të kemi paqe me Jehovain duhet të nderojmë Birin e tij, Jezuin

Që të kemi paqe me Jehovain duhet të nderojmë Birin e tij, Jezuin

Armiqësia ndaj Jehovait dhe Jezuit ishte profetizuar

2:1-3

  • Ishte profetizuar që kombet nuk do ta pranonin autoritetin e Jezuit, por do të ngulnin këmbë tek autoriteti i tyre

  • Kjo profeci u plotësua kur Jezui ishte në tokë dhe ka një plotësim më të madh sot

  • Psalmisti thotë se kombet murmuritin gjëra të kota, pra, qëllimi i tyre është i kotë dhe i destinuar të dështojë

Jetën e fitojnë vetëm ata që nderojnë Mbretin e mirosur të Jehovait

2:8-12

  • Të gjithë ata që i kundërvihen Mbretit mesianik do të shkatërrohen

  • Duke nderuar Birin, Jezuin, njerëzit mund të gjejnë siguri dhe paqe