Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

 THESARE NGA FJALA E PERËNDISË | JOBI 38-42

Jehovai kënaqet kur lutemi për të tjerët

Jehovai kënaqet kur lutemi për të tjerët

Jehovai priste që Jobi të lutej për Elifazin, Bildadin dhe Zofarin

42:7-10

  • Jehovai i tha Elifazit, Bildadit dhe Zofarit të shkonin te Jobi e të ofronin një flijim të djegur

  • Pritej që Jobi të lutej për ta

  • Pasi u lut për ta, Jobi u bekua

Jehovai e bekoi pa masë Jobin për besimin dhe qëndrueshmërinë

42:10-17

  • Jehovai ia hoqi Jobit robërinë duke i kthyer shëndet të mirë

  • Miqtë dhe të afërmit e ngushëlluan me të vërtetë Jobin për gjithë vuajtjet që kaloi

  • Jehovai i ktheu Jobit pasurinë duke i dhënë dyfishin e asaj që kishte humbur

  • Jobi dhe gruaja e tij patën edhe dhjetë fëmijë të tjerë

  • Jobi jetoi 140 vjet të tjera e gëzoi edhe katër breza të linjës së tij gjenealogjike