• Kënga 109 dhe lutja

 • Komente hyrëse (3 min. ose më pak)

THESARE NGA FJALA E PERËNDISË

 • «Matni me bujari»: (10 min.)

  • Lu 6:37​—Nëse i shfajësojmë të tjerët, edhe ata do të na shfajësojnë («Vazhdoni t’i shfajësoni të tjerët, dhe do t’ju shfajësojnë» shënimi për studim te Lu 6:37, nwtsty; w08 15/​5 9 ¶13-14)

  • Lu 6:38​—Duhet ta bëjmë zakon të japim («Bëjeni zakon të jepni» shënimi për studim te Lu 8:38, nwtsty)

  • Lu 6:38​—Do të na matin me po atë masë që ne i matim të tjerët («prehër» shënimi për studim te Lu 6:38, nwtsty)

 • Të gërmojmë në Bibël për xhevahire: (8 min.)

  • Lu 6:12, 13​—Në ç’mënyrë është një shembull i mirë Jezui për të krishterët kur janë përballë vendimeve të rëndësishme? (w07 1/​8 6 ¶1)

  • Lu 7:35​—Si mund të na ndihmojnë fjalët e Jezuit nëse jemi viktima të shpifjes? («fëmijëve të saj» shënimi për studim te Lu 7:35, nwtsty)

  • Çfarë ke mësuar për Jehovain nga leximi i Biblës për këtë javë?

  • Çfarë xhevahiresh të tjera ke zbuluar nga leximi i Biblës për këtë javë?

 • Leximi i Biblës: (4 min. ose më pak) Lu 7:36-50

STËRVITU PËR SHËRBIMIN

 • Video për bisedën e parë: (4 min.) Shihni dhe diskutoni videon.

 • Rivizita: (3 min. ose më pak) Bazohu tek Ide për biseda.

 • Studimi biblik: (6 min. ose më pak) bh 185 ¶4-5

TË JETOJMË SI TË KRISHTERË

 • Kënga 108

 • Imitoni bujarinë e Jehovait: (15 min.) Shihni videon. Pastaj diskutoni pyetjet e mëposhtme:

  • Si kanë treguar bujari Jehovai dhe Jezui?

  • Si e bekon Jehovai bujarinë tonë?

  • Ç’do të thotë të jesh falës bujar?

  • Në cilat mënyra mund të jemi bujarë me kohën tonë?

  • Si mund të tregohemi bujarë në dhënien e lavdërimeve?

 • Studimi i Biblës në Kongregacion: (30 min.) lv kap. 9 ¶22-26, kutia «Shkrime për meditim» dhe shtojca «Mposhte vesin e masturbimit!»

 • Rishikimi i mbledhjes për këtë javë dhe përmbledhja për javën tjetër (3 min.)

 • Kënga 57 dhe lutja