Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

 TË JETOJMË SI TË KRISHTERË

Pse është kaq e rëndësishme asnjanësia? (Mi 4:2)

Pse është kaq e rëndësishme asnjanësia? (Mi 4:2)

Shëmbëlltyra e samaritanit të mirë na kujton se Jehovai nuk është i anshëm dhe se dëshiron që «të bëjmë atë që është e mirë ndaj të gjithëve»​—përfshirë ata që kanë tjetër shtresë shoqërore, racë, fis, komb dhe fe.​—Ga 6:10; Ve 10:34.

SHIHNI VIDEON PSE ËSHTË KAQ E RËNDËSISHME ASNJANËSIA? (MI 4:2) DHE PASTAJ PËRGJIGJJUNI PYETJEVE VIJUESE:

  • Nga e dimë se Mikea 4:2 përshkruan atë që po ndodh sot mes popullit të Perëndisë?

  • Çfarë është asnjanësia dhe pse ka rëndësi?

  • Si tregon Zbulesa 13:16, 17 se sistemi politik po përpiqet të ndikojë te mënyra jonë e të menduarit dhe te veprimet?

Cilat janë tri gjëra që mund të na e gërryejnë asnjanësinë?