kapitujt 8 dhe 9 të Mateut përshkruhet një pjesë e shërbimit të Jezuit në rajonin e Galilesë. Kur shëroi njerëzit, Jezui tregoi se kishte fuqi, por mbi të gjitha, se kishte dashuri e dhembshuri të pamasë.

 1. Jezui shëroi një të lebrosur.​—Mt 8:1-3

 2. Shëroi shërbyesin e një centurioni.​—Mt 8:5-13

  Shëroi vjehrrën e Pjetrit.​—Mt 8:14, 15

  Dëboi demonët dhe shëroi ata që po vuanin.​—Mt 8:16, 17

 3. Dëboi demonë jashtëzakonisht të egër dhe i dërgoi në një tufë derrash.​—Mt 8:28-32

 4. Shëroi një të paralizuar.​—Mt 9:1-8

  Shëroi një grua që i preku rrobat dhe ringjalli vajzën e Jairit.​—Mt 9:18-26

  Shëroi dy të verbër dhe një të pagojë.​—Mt 9:27-34

 5. Shkoi nëpër qytete e fshatra dhe shëroi çdo lloj lëngate e sëmundjeje.​—Mt 9:35, 36

Si mund t’u tregoj më shumë dashuri e dhembshuri të tjerëve?