Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

 TË JETOJMË SI TË KRISHTERË

Kultivoni cilësi hyjnore​—Përulësinë

Kultivoni cilësi hyjnore​—Përulësinë

PSE KA RËNDËSI?

  • Falë përulësisë kemi një marrëdhënie të ngushtë me Jehovain.​—Ps 138:6

  • Përulësia nxit marrëdhënie të mira me të tjerët.​—Fi 2:3, 4

  • Krenaria është shkatërrimtare.​—Pr 16:18; Ezk 28:17

SI TA ARRISH?

  • Kërko këshilla dhe zbatoji.​—Ps 141:5; Pr 19:20

  • Me gatishmëri, bëj për të tjerët punë që kërkojnë përulësi.​—Mt 20:25-27

  • Mos lejo që aftësitë ose caktimet të të bëjnë krenar.​—Ro 12:3

Në ç’mënyra mund të shfaq edhe më shumë përulësi?

SHIHNI VIDEON SHMANGNI GJËRAT QË GËRRYEJNË BESNIKËRINË​—KRENARINË, DHE MË PAS PËRGJIGJJUNI PYETJEVE TË MËPOSHTME:

  • Çfarë tregon reagimi ndaj këshillave për qëndrimin tonë?

  • Si na ndihmojnë lutjet të kultivojmë përulësinë?

  • Cilat janë disa mënyra si të shfaqim përulësi?