Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

 THESARE NGA FJALA E PERËNDISË | EZEKIELI 32-34

Përgjegjësia e madhe e rojës

Përgjegjësia e madhe e rojës

Një rojë qëndronte zakonisht te muret dhe te kullat e qytetit, për të paralajmëruar rrezikun që afrohej. Jehovai caktoi Ezekielin, në mënyrë të figurshme, si «rojë për shtëpinë e Izraelit».

  • 33:7

    Ezekieli paralajmëroi Izraelin se do të vdisnin nëse nuk largoheshin nga udhët e tyre të liga

    Cilin mesazh të Jehovait shpallim sot?

  • 33:9, 14-16

    Duke dhënë këtë paralajmërim, Ezekieli mund të shpëtonte jetën e vet dhe jetën e të tjerëve

    Çfarë duhet të na motivojë të shpallim mesazhin urgjent që na ka besuar Jehovai?