Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

 THESARE NGA FJALA E PERËNDISË | PSALMET 87-91

Qëndro në vendin e fshehtë të Më të Lartit

Qëndro në vendin e fshehtë të Më të Lartit

‘Vendi i fshehtë’ i Jehovait na mbron nga çdo gjë që mund të na dëmtojë marrëdhënien me Të

91:1, 2, 9-14

  • Që të banojmë në vendin e fshehtë të Jehovait, është e nevojshme të kushtohemi dhe të pagëzohemi

  • Ata që nuk besojnë te Perëndia, nuk e njohin këtë vend

  • Ata që banojnë në vendin e fshehtë të Jehovait, janë të mbrojtur nga kushdo e nga çdo gjë që mund t’u rrezikojë besimin tek Ai dhe dashurinë për Të

‘Gjahtari i zogjve’ përpiqet të na zërë në kurth

91:3

  • Zogjtë janë të kujdesshëm dhe nuk zihen në kurth kollaj

  • Gjahtarët e zogjve vëzhgojnë me kujdes zakonet e tyre dhe sajojnë kurthe për t’i kapur

  • Satanai, ‘gjahtari i zogjve’, vëzhgon shërbëtorët e Jehovait dhe sajon kurthe që t’u shkatërrojë marrëdhënien me Jehovain

Katër kurthe vdekjeprurëse që ngre Satanai:

  • Frika nga njeriu

  • Materializmi

  • Zbavitjet e dëmshme

  • Fërkimet me të tjerët