Psalmet 47:1-9

Dirigjuesit. Psalm i bijve të Korahut. Këngë. 47  Duartrokitni,+ të gjithë ju o popuj!Me britma të gëzuara brohoritni gjithë ngadhënjim për Perëndinë!+   Sepse Jehovai, Më i Larti, të ngjall frikë.+Ai është Mbret madhështor në mbarë tokën.+   Ai do të nënshtrojë popujt për ne,+dhe kombet do t’i vërë nën këmbët tona.+   Ai do të zgjedhë për ne trashëgiminë tonë,+krenarinë e Jakobit, të cilin e ka dashur.+ Selah.   Perëndia u ngjit me britma të gëzueshme,+Jehovai u ngjit me tingullin e bririt.+   Këndoni për Perëndinë, këndoni!+Këndoni për Mbretin tonë, këndoni!   Sepse Perëndia është Mbret i tërë tokës;+këndoni dhe veproni me maturi!+   Perëndia është bërë mbreti i kombeve.+Perëndia ka zënë vend në fronin e tij të shenjtë.+   Prijësit e popujve janë mbledhur bashkë+me popullin e Perëndisë së Abrahamit.+Sepse të gjitha mburojat e tokës janë të Perëndisë.+Vendi ku është ngjitur Ai është shumë i lartë.+

Shënime në fund të faqes