Psalmet 122:1-9

Këngë e ngjitjeve. Psalm i Davidit. 122  U gëzova kur më thanë:+«Shkojmë në shtëpinë e Jehovait.»+   Këmbët tona u ndalën+pasi kaluan portat e tua, o Jerusalem.+   Jerusalemi është ndërtuar si një qytet+fort i bashkuar,+   ku ngjiten fiset,+fiset e Jah,+—sipas përkujtuesit të dhënë për Izraelin+që të falënderojnë emrin e Jehovait.+   Atje janë vënë fronet për gjykim,+fronet e shtëpisë së Davidit.+   Kërkoni paqen e Jerusalemit.+Ata që të duan, o qytet, do të kenë rehati.+   Mbretëroftë paqja brenda ledheve të tua mbrojtëse,+dhe rehatia brenda kullave të tua!+   Për hir të vëllezërve dhe shokëve të mi, tani them:+«Pastë paqe brenda teje!»+   Për hir të shtëpisë së Jehovait, Perëndisë tonë,+unë do të kërkoj të mirën tënde.+

Shënime në fund të faqes