Psalmet 111:1-10

111  Lëvdoni Jah!+ א [ʼÁlef]*Unë do ta përlëvdoj Jehovain me gjithë zemër+ב [Beth]mes të drejtëve që janë të lidhur ngushtë me të,+ mes asamblesë+ së tyre. ג [Gímel]   Veprat e Jehovait janë të mëdha.+ד [Dáleth]Për to ndalen e mendojnë ata që kënaqen me to.+ ה [Heʼ]   Gjithçka bën ai,+ është e lavdishme dhe plot shkëlqim.+ו [Ua]Drejtësia e tij zgjat përgjithmonë.+ ז [Zájin]   Bëmat e tij janë të denja të kujtohen.+ח [Heth]Jehovai është hirmadh dhe i mëshirshëm.+ ט [Teth]   U jep ushqim atyre që i frikësohen.+י [Jodh]Gjithmonë do ta kujtojë besëlidhjen e tij.+ כ [Haf]   Me ato që bëri, i tregoi popullit fuqinë e tij,+ל [Lámedh]duke i dhënë trashëgiminë e kombeve.+ מ [Mem]   Në veprat e duarve të tij spikat e vërteta dhe gjykimi.+נ [Nun]Të gjitha urdhërimet që jep, janë të denja për besim.+ ס [Sámeh]   Janë të patundura mot e jetë.+ע [ʽÁjën]I ka bërë në përputhje me të vërtetën dhe drejtësinë.+ פ [Peʼ]   Ai i dërgoi shpengimin popullit të vet.+צ [Cadhé]Urdhëroi që besëlidhja e tij të zgjaste përgjithnjë.+ק [Kof]Emri i tij është i shenjtë dhe ngjall frikë.+ ר [Resh] 10  Të kesh frikë nga Jehovai është hapi i parë* drejt mençurisë.+ש [Sin]Të gjithë ata që zbatojnë urdhrat e tij, kanë gjykim të thellë.+ת [Ta]Ai do të lëvdohet përgjithmonë.+

Shënime në fund të faqes

Shih shënimin te Ps 9:1.
Fjalë për fjalë «fillimi i mençurisë».