Psalmet 110:1-7

Psalm i Davidit. Këngë. 110  Jehovai i thotë Zotërisë tim:+«Ulu në të djathtën time,+derisa t’i vë armiqtë e tu si stol për këmbët e tua.»+   Nga Sioni,+ Jehovai do të zgjatë shkopin+ e forcës së tij dhe do t’i thotë:«Shko mes armiqve të tu dhe nënshtroji.»+   Populli yt+ do të paraqitet vullnetarisht+ ditën kur t’u prish në luftë forcave të tua ushtarake.+Të stolisur me shenjtëri,+ nga gjiri* i agimit,të rinjtë e tu do të vijnë si bulëza vese.+   Jehovai është betuar:+«Ti do të jesh prift përgjithmonë+sipas mënyrës së Melkisedekut»,+ dhe Atij nuk do t’i vijë keq.+   Jehovai, që është në të djathtën tënde,+do t’i copëtojë mbretërit ditën e zemërimit të tij.+   Do të zbatojë gjykimin e tij kundër kombeve,+do ta mbushë vendin me kufoma+dhe do të shfarosë kreun e një vendi shumë të populluar.+   Gjatë udhës, do të pijë nga lugina e përroit,+dhe do ta ngrejë kokën lart.+

Shënime në fund të faqes

Fjalë për fjalë «barku i agimit».