Psalmet 101:1-8

Psalm i Davidit. Këngë. 101  Për dashamirësinë dhe drejtësinë do të këndoj.+Për ty, o Jehova, do të luaj melodi!+   Do të veproj me maturi dhe në mënyrë të patëmetë.+Kur do të vish tek unë?+Në shtëpinë time do të eci me një zemër me integritet.*+   Para syve të mi, nuk do të vë asgjë të poshtër.+Kam urryer çdo gjë që bëjnë ata që marrin rrugë të keqe;+ato nuk i lë të më afrohen.+   Nuk lë të më afrohet askush me zemër dredharake.+Unë nuk e njoh të keqen.+   Ia mbyll gojën atij+ që shpif për shokun në fshehtësi.+Atë që ka sy krenarë dhe zemër arrogante+s’e duroj dot.+   Sytë i kam te besnikët e tokës,+që ata të banojnë bashkë me mua.+Kush ecën në mënyrë të patëmetë,+do të më shërbejë.+   Ai që vepron me dhelpëri,+ nuk do të rrijë në shtëpinë time.Kush thotë gënjeshtra, nuk do të rrijë+para syve të mi.+   Çdo mëngjes do të shfaros të ligjtë e dheut,+që të zhduk nga qyteti+ i Jehovait të gjithë ata që merren me të këqija.+

Shënime në fund të faqes

Shih shënimin te Ps 78:72.