Psalmet 1:1-6

1  Lum+ njeriu që nuk ndjek këshillat e të ligjve,+që nuk ndalet në udhën e mëkatarëve+dhe nuk ulet në vendin ku ulen tallësit,+   por që gjen kënaqësi në ligjin e Jehovait,+dhe e lexon nën zë ditë e natë.+   Ai do të bëhet si një pemë e mbjellë pranë vijave të ujit,+që jep fryt në stinën e vet,+që nuk i thahen gjethet+dhe i shkon mbarë çdo gjë që bën.+   Të ligjtë nuk janë të tillë,përkundrazi, janë si byku që era e çon tutje.+   Ndaj ata nuk do t’i bëjnë ballë gjykimit,+dhe as mëkatarët kur të dalin para asamblesë së të drejtëve.+   Sepse Jehovai e njeh udhën e të drejtëve,+kurse udha e të ligjve do të marrë fund.+

Shënime në fund të faqes