Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 SI TË GJESH LEHTËSIM NGA STRESI

Çfarë e shkakton stresin?

Çfarë e shkakton stresin?

«Shumica e të rriturve thonë se ndihen gjithnjë e më të stresuar,—pohon klinika e mirënjohur Mejo.—Ndryshimet dhe pasiguritë s’kanë të sosur në kohët që po jetojmë.» Ja vetëm disa nga ndryshimet dhe pasiguritë që shkaktojnë stres:

  • divorci

  • vdekja e një njeriu të dashur

  • sëmundjet serioze

  • aksidentet e rënda

  • krimi

  • ritmi i vrullshëm i jetës që s’të lë të marrësh frymë

  • katastrofat (natyrore ose të shkaktuara nga njeriu)

  • presionet në shkollë a në punë

  • shqetësimi për vendin e punës dhe për sigurinë financiare