ZGJOHUNI! Nr. 1 2020 | Si të gjesh lehtësim nga stresi

Sot njerëzit ndihen gjithnjë e më të stresuar. Megjithatë, ke shumë mënyra si mund të lehtësohesh nga stresi.

A je i stresuar?

Ka shumë gjëra që mund të bësh që të mos mbytesh nga stresi.

Çfarë e shkakton stresin?

Shqyrto disa nga shkaqet e stresit dhe dallo nëse ndonjëri prej tyre po ndikon te ti.

Çfarë është stresi?

Stresi është pjesë normale e jetës.

Si ta përballosh stresin?

Ja disa parime praktike që mund të të ndihmojnë ta përballosh më mirë stresin dhe madje ta pakësosh.

Një jetë pa stres është e mundur!

Ne vetë nuk arrijmë të eliminojmë çdo gjë që na shkakton stres, por Jehovai po.

«Zemra e qetë është jetë për trupin»

Këto fjalë që i gjejmë te Proverbat 14:30, pasqyrojnë mençurinë e Biblës që s’njeh kohë.