Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

PROJEKT STUDIMI

Si t’i përballosh padrejtësitë

Si t’i përballosh padrejtësitë

Lexo Zanafillën 37:23-28; 39:17-23 që të mësosh nga shembulli i Jozefit si t’i përballosh padrejtësitë.

Analizo kontekstin. Pse e trajtuan padrejtësisht Jozefin? (Zan. 37:3-11; 39:1, 6-10) Për sa kohë duroi padrejtësi? (Zan. 37:2; 41:46) Gjatë asaj kohe, çfarë bëri Jehovai për Jozefin, por çfarë nuk bëri?—Zan. 39:2, 21; w23.01 17 ¶13.

Gërmo më thellë. Bibla nuk thotë se Jozefi u vetëmbrojt kur gruaja e Potifarit e akuzoi padrejtësisht. Si mund të na ndihmojnë shkrimet e mëposhtme të kuptojmë arsyet pse Jozefi mund të ketë zgjedhur të mos fliste dhe pse nuk duhet të presim t’i dimë të gjitha detajet? (Prov. 20:2; Gjoni 21:25; Vep. 21:37) Cilat cilësi mund ta kenë ndihmuar Jozefin që të përballonte padrejtësitë?—Mik. 7:7; Luka 14:11; Jak. 1:2, 3.

Nxirr mësime. Pyet veten: