Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

KULLA E ROJËS Nr. 1 2021 | A ia vlen të lutem?

A ke menduar ndonjëherë se Zoti nuk i dëgjon lutjet e tua? Nëse po, nuk je i vetmi. Shumë i janë lutur për ndihmë, por përsëri problemet e tyre nuk kanë marrë zgjidhje. Në këtë seri do të diskutojmë pse mund të jesh i sigurt se Perëndia i dëgjon lutjet, pse disa lutje nuk marrin përgjigje dhe si të lutesh që Zoti t’u përgjigjet lutjeve të tua.

 

Çfarë thonë njerëzit për lutjen?

A është lutja një dhuratë unike nga Zoti apo thjesht ritual i pavlerë?

A i dëgjon Zoti lutjet?

Bibla na siguron se Zoti na dëgjon kur i lutemi në mënyrën e duhur.

Pse Zoti nuk u përgjigjet të gjitha lutjeve?

Bibla na tregon cilave lutje u përgjigjet Zoti e cilave jo.

Si të lutesh që Zoti të të dëgjojë?

Fol me Zotin kurdo e kudo, me zë ose pa zë. Madje Jezui na mësoi si të lutemi.

Si mund të të ndihmojnë lutjet?

Si mund të të ndihmojnë lutjet të përballosh vështirësitë?

A i dëgjon Zoti lutjet e tua?

Bibla thotë se Zoti të dëgjon kur i lutesh dhe do që të të ndihmojë.