Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 KËNGA 39

I këndshëm qoftë emri im për Ty!*

I këndshëm qoftë emri im për Ty!*

(Eklisiastiu 7:1)

 1. 1. Kam shum’ dëshir’, At’, që të të sjell gëzim,

  i mir’, i këndshëm për ty qoft’ emri im!

  Buz’qeshja jote, At’, ësht’ gjëja më me vler’,

  ndaj ty të bindem e të jap nder!

 2. 2. Shkëlqen sot bota, ofron fam’ dhe pushtet,

  premton të ardhme e lumturi në jet’.

  Por ësht’ një iluzion, ësht’ vetëm një mashtrim,

  që sjell veç dhembje e hidhërim.

 3. 3. Të përgjërohem, o Perëndia im,

  më mbaj në mendje, kujtoje emrin tim!

  Do të jetoj për ty, për aq sa të kem jet’,

  gjith’ qenia ime ty të përket.