Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 KËNGA 148

Jehovai është çlirimtari ynë

Jehovai është çlirimtari ynë

(2 Samuelit 22:1-8)

 1. 1. Te ti vrapoj, o Jehova, dhe gjej shpëtim,

  je vendi ku gjej streh’,

  je çlirimtari im.

  Krijimi i mahnitshëm rrëfen pa fjal’:

  «S’ke rival,

  je Perëndi Sovran!»

  (REFRENI)

  Fortes’ je, o Jehova, për të drejtin.

  Te ti kam besim; je kala për shpirtin tim.

  Sypatrembur, për ty do të flas,

  o Shkëmbi im.

  Gjith’ të gjallët ta din’ se veç ti

  na sjell shpëtim.

 2. 2. Kur jam në fill të vdekjes, të thërras për ndihm’:

  ‘O At’, më jep fuqi,

  të lutem, më bëj trim.

  Rënkimin tim dëgjoje dhe më shpëto,

  më streho,

  o Ati im i shtrenjt’!’

  (REFRENI)

  Fortes’ je, o Jehova, për të drejtin.

  Te ti kam besim; je kala për shpirtin tim.

  Sypatrembur, për ty do të flas,

  o Shkëmbi im.

  Gjith’ të gjallët ta din’ se veç ti

  na sjell shpëtim.

 3.  3. Gjith’ toka do të dridhet

  kur të flasësh ti.

  Armiqt’ do t’i dërrmosh;

  do t’i bësh shkrumb e hi.

  Do të gëzoj’ i drejti se ti e mbron,

  e shpëton.

  Je çlirimtari yn’!

  (REFRENI)

  Fortes’ je, o Jehova, për të drejtin.

  Te ti kam besim; je kala për shpirtin tim.

  Sypatrembur, për ty do të flas,

  o Shkëmbi im.

  Gjith’ të gjallët ta din’ se veç ti

  na sjell shpëtim.