Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 KËNGA 136

Jehovai të dhëntë shpërblim të plotë

Jehovai të dhëntë shpërblim të plotë

(Rutha 2:12)

 1. 1. I sheh Jehovai besnikët e tij,

  ata që shërbejn’ pa kursim.

  Sheh gjith’ sakrificat, çdo gjë që lën’ pas,

  dhe humbjet që sjellin lëndim.

  Në lënç pas familjen dhe miqt’ a shtëpin’,

  çdo gjë Jehovai e di.

  Premton të të jap’ njëqindfishin që sot,

  dhe jet’ në sistemin e ri.

  (REFRENI)

  Jehovai të dhënt’ shpërblim të plot’,

  e të rrethoft’ ngado me miratim!

  Qoft’ streha jote për jet’ e mot!

  Një pag’ të përsosur të dhënt’ si shpërblim.

 2. 2. Me raste kjo jet’ të trajton mizorisht,

  dhe trupin e zemrën sfilit.

  Të duket se barra ësht’ tepër e rënd’,

  më tepër se ç’mbahet çdo dit’.

  Por, Ati në qiell e di mir’ ç’po kalon,

  e di dhe kur gjunjët s’mbajn’ më.

  Atij hidhja barrën, ai ngushëllon,

  të do, e të vetëm s’të lë.

  (REFRENI)

  Jehovai të dhënt’ shpërblim të plot’,

  e të rrethoft’ ngado me miratim!

  Qoft’ streha jote për jet’ e mot!

  Një pag’ të përsosur të dhënt’ si shpërblim.