Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 KËNGA 135

Ftesa e përzemërt e Jehovait: «Ji i mençur biri im»*

Ftesa e përzemërt e Jehovait: «Ji i mençur biri im»*

(Proverbat 27:11)

 1. 1. O bir, ji i mençur

  dhe zemrën ma gëzo.

  Atij që më fyen,

  tregoji se më do,

  se forcën dhe zemrën

  m’i jep me përkushtim;

  dhe botës tregoji

  se ti je biri im!

  (REFRENI)

  O bir i shtrenjt’, o bij’ e çmuar,

  ju kam si drit’ e syrit tim,

  rinin’ tuaj po ma dhuroni;

  ma mbushni zemrën me gëzim!

 2. 2. Kënaqu pran’ meje

  në ditët e rinis’,

  në koh’ të vështira

  un’ kurr’ nuk të braktis.

  Dhe kur të kthejn’ shpinën

  e mund të ndiesh lëndim,

  si gjën’ më të çmuar

  të mbaj në gjirin tim.

  (REFRENI)

  O bir i shtrenjt’, o bij’ e çmuar,

  ju kam si drit’ e syrit tim,

  rinin’ tuaj po ma dhuroni;

  ma mbushni zemrën me gëzim!