Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 KËNGA 134

Fëmijët​—dhuratë e çmuar nga Jehovai!

Fëmijët​—dhuratë e çmuar nga Jehovai!

(Psalmi 127:3-5)

 1. 1. Një fëmij’ në jet’ ka ardhur,

  sot dy prindër po gëzojn’ sa më s’ka!

  Ësht’ dashuri, ësht’ drit’ e syve,

  ësht’ një thesar i shtrenjt’ për ta.

  Ti, Jehova, i ke bekuar;

  në mir’besim u lë k’të pasuri,

  e bashk’ me të ke dhën’ këshilla,

  të din’ ta rritin plot mençuri.

  (REFRENI)

  Dhurat’ e shenjt’ kjo jet’ e vogël,

  mbuloje veç me ngrohtësi,

  dhe dashurin’ për Jehovain

  rrënjose thell’ te çdo fëmij’.

 2. 2. Çdo mësim nga Jehovai,

  zemra jote ta mbaj’ fort si thesar,

  me to mëko e rrit fëmijët,

  këtë detyr’ të shenjt’ ke marr’.

  Për Atin ton’ përdit’ tregoju,

  sapo agon e gjersa shkojn’ të flen’,

  do ta kujtojn’ dhe pas shum’ vjetësh,

  e të bekuar urojm’ të jen’!

  (REFRENI)

  Dhurat’ e shenjt’ kjo jet’ e vogël,

  mbuloje veç me ngrohtësi,

  dhe dashurin’ për Jehovain

  rrënjose thell’ te çdo fëmij’.