Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 KËNGA 130

Le ta falim njëri-tjetrin

Le ta falim njëri-tjetrin

(Psalmi 86:5)

 1. 1. E dërgove Krishtin,

  Jehova me dashuri,

  që nga dara e mëkatit,

  të shpëtonte çdo njeri.

  Fal’ shpërblesës së Jezuit,

  ti, o At’, shfaq mirësi;

  sheh çdo zemër të penduar

  dhe e fal me bujari.

 2. 2. Kur të tjerët falim

  plot mëshir’ e pa kursim,

  Ati yn’ do të na fal’ ne,

  çdo mëkat e çdo gabim.

  E nderojm’, pra, njëri-tjetrin,

  ndaj askujt nuk mbajm’ mëri,

  gjithnjë gati që të falim

  me durim e dashuri.

 3. 3. Na ndihmon mëshira

  që të ruajm’ zemrën ton’

  nga urrejtja dhe mëria,

  nga çdo gjë që na dëmton.

  Dit’ për dit’ bëjm’ çmos të falim,

  siç bën Ati yn’ i mir’.

  Bujarisht si Jehovai,

  me këdo tregojm’ mëshir’.