Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 KËNGA 129

Qëndrojmë të palëkundur*

Qëndrojmë të palëkundur*

(Mateu 24:13)

 1. 1. Krishti, k’tu në tok’

  duroi sprovat plot besim.

  Zemra nuk iu mpak,

  e mundi botën me guxim.

  Premtimi . . . shpërblimi . . . ,

  e mbushën me gëzim.

  (REFRENI)

  Qëndrojm’ të palëkundur,

  e mbrojm’ besimin ton’!

  Fitorja ësht’ e mundur;

  ti, Jehova, je siguria jon’.

 2. 2. Vitet ikin tej

  e mund të lën’ pas hidhërim.

  Por, veç edhe pak

  dhe zemra do të gjej’ shërim.

  Ësht’ afër shpërblimi,

  ndaj të patundur rrim’.

  (REFRENI)

  Qëndrojm’ të palëkundur,

  e mbrojm’ besimin ton’!

  Fitorja ësht’ e mundur;

  ti, Jehova, je siguria jon’.

 3.  3. Po, mund të qëndrojm’

  kur sprovat vijn’ me ashpërsi.

  Frika nuk na spraps,

  këmb’ngulim me vendosmëri.

  E ardhmja e ndritur

  së shpejti do të vij’!

  (REFRENI)

  Qëndrojm’ të palëkundur,

  e mbrojm’ besimin ton’!

  Fitorja ësht’ e mundur;

  ti, Jehova, je siguria jon’.