Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 KËNGA 128

Qëndro deri në fund

Qëndro deri në fund

(Mateu 24:13)

 1. 1. Me Fjalën tënde, Jehova,

  na jep forc’ e guxim.

  Spiranc’ për shpirtin shpresa jon’,

  motivi yn’ për durim.

  Besimi me themel të fort’,

  të patundur po na mban,

  e sprovat po na rafinojn’,

  dhe ty, At’, të ndiejm’ më pran’.

 2. 2. I fort’ ësht’ zjarr’ i dashuris’,

  në zemër thell’ na ngroh.

  Asnjë stuhi nuk e lejojm’

  që k’të zjarr të na e ftoh’.

  Kjo bot’ e lig’ ushtron presion,

  që të ndiejm’ tmerr e panik.

  Por, pran’ e kemi Atin ton’,

  prandaj rezistojm’ pa frik’.

 3.  3. Kushdo që gjer në fund qëndron,

  shpërblimi po e pret:

  bekim nga ti, o Jehova,

  mir’njohjen tënde dhe jet’.

  Ndaj po qëndrojm’ pa hequr dor’,

  shohim para me besim.

  I ngrohim zemrën Atit ton’

  dhe marrim pa fund gëzim.