Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 KËNGA 124

Përherë besnik*

Përherë besnik*

(Psalmi 18:25)

 1. 1. Ndaj Sovranit, më të Lartit,

  jam besnik, besnik përher’.

  Me gjith’ zemër dua Shkrimet,

  dua Fjalën më me vler’.

  Vjen prej Tij këshill’ e vyer,

  lum ai që e zbaton!

  Ka për zemër gjith’ besnikët;

  shpirti im e përlëvdon.

 2. 2. Ndaj familjes së besimit,

  jam besnik, besnik përher’!

  Fort i dua, pran’ u gjendem,

  privilegj që më jep nder.

  Gati jam të jap dhe jetën,

  nuk ka frik’ në dashuri.

  Jan’ familje, jan’ të çmuar;

  më të shtrenjtët miqt’ e mi!

 3. 3. Ndaj drejtimit, ndaj këshillës,

  jam besnik, përher’ besnik.

  Ndaj barinjve vigjilues,

  jam i bindur, nuk kam frik’!

  Lumturi ndien Jehovai:

  «Ja besnikët, bijt’ e mi!»

  Sheh në zemër, sheh nënshtrimin,

  dhe bekon plot bujari!